Solidariteit Werkplaats Huijbergen is in 1987 gestart in een kelderruimte van het oude klooster van St. Marie. Broeder Dionysius was een voortrekker van het eerste uur. Broeder Huub Brooymans en Frank Hoeckx, allebei nog steeds actief in het bestuur zijn eveneens vanaf de start  betrokken bij Vraag en Aanbod Huijbergen zoals het huidige S.W.H. werd genoemd. Onder de eerste naam kregen we regionale bekendheid.

 Na enkele jaren moest Vraag en Aanbod verhuizen naar de Bergsestraat, waar we onderdak vonden in een oude koeienstal van Jac v.Aert. Na enkele jaren waren we gedwongen te verkassen omdat de schuur werd gesloopt om plaats te maken voor een woonhuis.

 Gelukkig voor ons was bij de gemeentelijke herindeling de oude gemeentewerkplaats van Huijbergen vrijgekomen. Met ondersteuning van de gemeente hebben we die kunnen betrekken. Sinds die tijd heben we de beschikking over onze huidige goed geoutilleerde werkplaats aan de Jeneverbes.

Enkele jaren geleden maakt VAH een moeilijke periode door. We hebben toen ook contact gezocht met Gered Gereedschap. Dit betekende ,dat wij gerevideerd materiaal leveren aan beide instanties en is de vereniging Vraag & Aanbod opgegaan in de Stichting Solidariteit Werkplaats Huijbergen kortweg S.W.H.

 

Stichting Solidariteitswerkplaats Huijbergen, kortweg S.W.H.

 

Wij hopen met uw ondersteuning ( vooral materialen) nog jarenlang een bijdrage te mogen leveren aan een betere voor mensen in de Derde Wereld.